NAIH tájékoztató a koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatkezelésekről

A Hatósághoz érkező megkeresések alapján egyes szervezetek annak érdekében, hogy kiszűrjék a munkatársaik egészségét fenyegető, esetlegesen fertőzött személyeket - még a betegség orvos általi diagnosztizálását és a gyógykezelését megelőzését - kérdőíves vagy mérőeszközös módszerekkel személyes adatokat, azon belül különleges (egészségügyi) adatokat gyűjtenek, ismernek meg velük kapcsolatban.
Ezek az adatgyűjtések kiterjednek a munkaidőn kívüli, az érintettek magánszférájába tartozó utazásokra és eseményekre is, egyes helyeken kötelező lázmérést rendeltek el a teljes állományra kiterjedően.

A Hatóság a letölthető tájékoztatót adja ki a koronavírussal kapcsolatos adtkezelés vonatkozásában az adatkezelők, adatfeldolgozók jogszerű adatkezelési gyakorlatának kialakítása, valamint az érintettek magánszférájának hatékony védelme érdekében. Az iránymutatás kiterjed mind a köz-, mind a magánszférába tartozó szervezetekre, továbbá a velük munkaviszonyban, valamint munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személyek, továbbá egyéb, harmadik személyek (pl ügyfelek, látogatók) személyes adatai kezelésére.

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSEKRŐL SZÓLÓ NAIH TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Dr. Farkas Tamás által készített kivonat letöltése

Bemutató

Online webkonferenciára jelentkezés

Következő webkonferencia önkormányzatoknak:
Szervezés alatt

Kérjük jelezze igényét adatai megadásával, a továbbiakról értesítést küldünk.
Nézze meg, mennyire egyszerű a használat, mit tud a GDPR szoftverünk!


Hírlevél

Hírlevél feliratkozás